March 11, 2019

Mikä on pikalaina?

Mikä on pikalaina?

Pieni rahalaina nopealla aikataululla

Vaikka pikalaina on suomalaisille tuttu palvelu jo yli vuosikymmenen takaa, moni ei silti välttämättä tiedä, mitä pikalainat tarkalleen ottaen ovat.

Itse termi tosin paljastaa jo pitkälti kaiken olennaisen: ”laina” viittaa tässä yhteydessä tilapäiseen pieneen rahalainaan, ja ”pika” luonnollisesti tarkoittaa sitä, että lainan saa nopeasti, monessa tapauksessa jo samana päivänä.

Pikalainassa on siis kyse verrattain pienestä, ilman vakuutta annettavasta luotosta. Esimerkiksi Vivusjouston tapauksessa lainattava summa on suuruudeltaan 100 – 3 000 euroa.

Pikalainat eivät toisin sanoen sovellu asunnon tai esimerkiksi kalliin auton hankintaan. Sen sijaan laina sopii täydellisesti arjen maustamiseen pienillä herkuilla, joihin omat säästöt eivät juuri nyt syystä tai toisesta riitä. Kyse voi olla vaikka shoppailusta, hemmotteluviikonlopusta, spontaanista lomamatkasta tai jostain muusta arjen investoinnista.

Pikalainan hakeminen on helppoa ja nopeaa

Lainan saamiseksi ensimmäinen askel on selvittää, mikä olemassa olevista palveluista olisi juuri se itselle sopiva, paras pikalaina. Kun oikealta tuntuva palvelu on löytynyt, on vuorossa luoton hakeminen, mikä tapahtuu kätevästi ja nopeasti verkossa.

Kun asiakas on avannut palvelussamme maksuttoman Vivusjousto-tilin ja tunnistautunut, hän voi seuraavaksi hakea luottoa.

Hyväksytyn luottopäätöksen saatuaan asiakas voi kätevästi nostaa luottoa omaan henkilökohtaiseen luottorajaansa saakka. Mobiilisovelluksen avulla luottotilin hallinnoiminen on mahdollista milloin ja missä tahansa.

Lainattu rahasumma maksetaan takaisin kuukausittain. Luoton määrästä riippuen pikalainan takaisinmaksuaika voi olla lyhyt tai pitkä, Vivusjoustossa se on 5 – 65 kuukautta. Lainanottajalle lasketaan kuukausittainen minimierä, joka koostuu pääoman lyhennyksestä ja laskutuskauden aikana kertyneestä, asiakaskohtaisesti määräytyvästä korosta.

Nyrkkisääntönä on, että mitä lyhyempi on pikalainan takaisinmaksuaika, sitä pienemmät ovat luoton korkokustannukset. Vivusjouston asiakaskohtainen vuosikorko on 37,20 % – 180,00 %.

Halutessaan lainanottaja voi säästää korkokuluissa maksamalla takaisin kuukausierää suuremman summan, jolloin avoimen lainapääoman määrä vähenee nopeammin. Koko luotonkin voi maksaa kerralla, jos vain henkilökohtainen rahatilanne sen sallii.

Tutustu aina pikalainan ehtoihin

Koska pikalainat ovat rahoituspalveluja, niiden nostamiseen liittyy aina omat riskinsä. Siksi luottoa ei myöskään voida kaikissa tapauksissa myöntää.

Vivusjouston myöntämiseksi hakijan tulee olla vähintään 25-vuotias, eikä hänellä saa olla maksuhäiriömerkintää. Lisäksi hakijalla tulee olla vakituinen osoite Suomessa sekä suomalainen pankkitili. Hakijan henkilöllisyys varmistetaan aina TUPAS-tunnistautumisella. Myös asiakkaan maksukyky arvioidaan ennen luoton myöntämistä.

Ennen luoton nostamista asiakkaan tulee tutustua huolellisesti palvelun ehtoihin ja varmistaa, että oma maksukyky riittää lainan takaisinmaksuun. Jos odottamattomia ongelmia kuitenkin ilmenee ja kuukausittaisen maksuerän maksaminen ei onnistu, lainanottajan on heti otettava yhteyttä palveluntarjoajan asiakaspalveluun yhteisen ratkaisun löytämiseksi.


¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Hyvä Vivusjouston asiakas!

4finance Oy ei tarjoa enää lainapalveluita Suomessa.

Huomioithan myös, että asiakaspalvelumme on sulkeutunut, emmekä pysty vastaamaan sähköpostitse lähetettyihin kysymyksiin.

Lainan hakeminen:

Uusi laina: Voit hakea lainaa yhteistyökumppanimme Sortterin palvelussa, johon pääset suoraan alla olevasta linkistä

Siirry Sortterille