Valitse oikea teltta festareille

Valitse oikea teltta festareille

Jos aiot viettää usemman päivän festarialueella, on telttamajoitus toisinaan ainoa vaihtoehto. Toki festareista voi yrittää selvitä ilman ripaustakaan unta, mutta se ei ole suositeltavaa. Hyvin nukuttu yö koostuu monista eri tekijöistä, joista oikeanlaisen teltan valinta on yksi.

Jos sade pääsee yllättämään, haluat teltan joka pitää vettä. Teltan, joka ei mielellään ole kertakäyttöinen, jos aiot jatkossakin käydä festareilla. Ohessa lyhyt lista hyvän festariteltan ominaisuuksista.

Huomioon otettavia seikkoja teltan valinnassa

Hyvää festaritelttaa valittaessa kannattaa huomioida ainakin seuraavat seikat:

  1. Teltan koko (sekä kanto- että valmiusmuodossa)
  2. Pystytykseen ja purkamiseen kuluva aika
  3. Vesitiiviys
  4. Tuuletus

Vedenpitävyys on luultavasti hyvän teltan tärkein ominaisuus. Jos kastut ja kylmetyt suosikkiartistisi esitystä kuunnellessa, toivot todennäköisesti majoittuvasi paikassa, jossa voi vaihtaa kuivat vaatteet päälle ilman pelkoa siitä, että muutaman minuutin päästä olet taas läpimärkä.

Teltan vedenpitävyys määritetään ns. vesipilariarvolla. Mitä korkeampi arvo, sitä paremmin telttasi pitää vettä. 3000mm tai sitä korkeamman arvon omaava telttakangas tai pohjakangas pitää useimmat sademyräkät loitolla.

Sateen lisäksi myös tuuli hankaloittaa ajoittain telttailua. Alan liikkeistä löytyy erillisiä tuulisuojia useimpiin malleihin, joten sellaista kannattaa myös tiedustella, jos asia askarruttaa.

Et myöskään halua haaskata tuntitolkulla aikaa teltan pystyttämiseen, koska et ole varsinaisesti eräretkeilemässä vaan nauttimassa suosikkiartistiesi musiikista, joten helposti kasattavat mallit saattavat nousta listalla pelkästään tästä syystä.

Lisukkeet

Pelkkä telttakin on jo ihan kiva juttu, mutta mukavasti yöpymiseen tarvitaan luultavasti muutakin. Ainakin osaa seuraavista kannattaa harkita:

  1. Makuualusta
  2. Ilmapatja
  3. Makuupussi

Voit toki tuoda vaikkapa peiton ja tyynyn mukanasi, mutta se ei välttämättä ole suositeltavaa, varsinkaan jos teltan vedenpitävyyden kanssa on ongelmia. Tämän lisäksi petivaatteiden mukana kantelu on epäkäytännöllisempää kuin vaikkapa pieneen tilaan sujahtavan makuupussin retuuttaminen. Ilmapatja saattaa eristää maasta nousevan kylmyyden paremmin kuin pelkkä makuualusta, mutta senkin kuljettelu voi olla haastavaa.

Hinnat

Paljonko hyvästä festariteltasta kannattaa maksaa? Se riippuu siitä, kuinka usein aiot käyttää telttaa. Jos luotat sääennusteisiin etkä aio ulkoilla sadekelillä, saattaa kohtalaisen teltan saada jopa alle sadalla eurolla.

Vaativampiin olosuhteisiin tarkoitetut, useamman hengen majoittavat teltat saattavat maksaa muutaman päivän festarirannekkeen verran tai enemmänkin.

Telttojen hinnoitteluun ja ominaisuuksiin voi tutustua ennakkoon vaikkapa eräliikkeiden tai muiden telttoja myyvien yritysten nettisivuilla.

Vivus auttaa festaritunnelmaan virittäytymisessä

Jos omasta festaripaketistasi puuttuu vielä jotain, niin voit aina hakea lainaa Vivukselta. Lue lisää täältä

02.05.2019

Mette

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Hyvä Vivusjouston asiakas!

4finance Oy ei tarjoa enää lainapalveluita Suomessa.

Huomioithan myös, että asiakaspalvelumme on sulkeutunut, emmekä pysty vastaamaan sähköpostitse lähetettyihin kysymyksiin.

Lainan hakeminen:

Uusi laina: Voit hakea lainaa yhteistyökumppanimme Sortterin palvelussa, johon pääset suoraan alla olevasta linkistä

Siirry Sortterille