May 24, 2021

3 tilannetta, joissa joustoluotto on parempi rahoitusvaihtoehto kuin luottokortti

3 tilannetta, joissa joustoluotto on parempi rahoitusvaihtoehto kuin luottokortti

Luottokortista on tullut luonnollinen osa kuluttajien arkea. Harva tietää, että joustoluotto voi kuitenkin usein olla edullisempi ja joustavampi rahoitusvaihtoehto.

Monille kuluttajille joustoluotto on vieras käsite, jonka käyttö voi tuntua vaikealta. Joustoluotolla tarkoitetaan vakuudetonta lainaa, joka toimii hyvin pitkälle luottokortin tavoin.

Joustoluottoa haettaessa, kuluttajalle määritetään saldoraja, jonka hän voi hyödyntää itselle sopivalla tavalla. Saldoa voi myöspitää vain hätävarana. Jos joustoluottoa käyttää, pienenee myös käytettävissä oleva luottosumma. Kokonaissumma on taas käytössä, kun kuluttaja on maksanut joustoluoton takaisin.

Miksi joustoluotto kannattaa?

Luottokortilla maksamisessa on monia hyviä puolia, mutta se ei aina ole kuluttajan kannalta edullisin vaihtoehto. 

Kuluttajan kannattaa tutustua myös joustoluotonhyötyihin:

·     luotolle ei tarvita vakuuksia tai takaajia

·     luottoraja 1 000–60 000 € välillä

·     laina-aika 1–15 vuotta

·     korko noin 4–20 % 

·     korko rinnakkaishakijan kanssa yleensä edullisempi kuin yksin haettaessa

Luottokortin korko voi olla jopa 20 % eikäluottokortin luottoraja välttämättä riitä kattamaan suurempia yllättäviä kustannuksia tai hankintoja. Luottokortilla on mahdollista saada yhden kuukauden korotonta maksuaikaa, mutta sen jälkeen luoton todellinen vuosikorko voi olla korkea.

Esittelemme kolme tilannetta, joissa joustoluotto voi olla parempi vaihtoehto kuin luottokortti.

1. Auto ei menekatsastuksesta läpi

Vuosittaisessa katsastuksessa tarkastetaan auton kunto. Vaikka auto toimisi hyvin, saattaa käynnin seurauksena löytyä odottamattomia vikoja ja yllätyksiä auton kunnosta. 

Huonolla tuurilla auto päätyy ajokieltoon, jonka aikana autoa ei voi käyttää lainkaan. Tämä voi aiheuttaa haasteita esimerkiksi työmatkaliikkumiseen, jos asuu haja-asutusalueella.

Korjaamiseen on annettu usein rajallinen aika ennen uusinta katsastusta. Monesta pienestä viasta voi kuitenkin tulla muhkea kustannus, jonka kattamiseen luottokortin luottoraja ei välttämättä riitä.

2. Lemmikkieläimenaiheuttama vesivahinko

Siinä missä lemmikit ovat elämän piristys, niin ne osaavat tehdä toisinaan meille ikäviä yllätyksiä. Niiden aiheuttamat tuhot eivät yleensä kuulu vakuutuksen piiriin. Jos esimerkiksi pesukoneliitännän jyrsimisen seurauksena koituu vesivahinko, niin sen korjaaminen on omistajan vastuulla.

Vesivahingon kustannukset riippuvat vahingon laajuudesta, mutta usein tila joudutaan kuivattamaan ja lattiaa repimään auki. Jos vesivahinko on päässyt leviämään naapureiden puolelle, voivat korjaustyöt nousta suureksi.

3. Uusi televisio ja soundbar

Olet pitkään katsonut uutta televisiota ja siihen sopivaa soundbaria. Pitkän vertailun, testivoittajien tarkastelun ja keskustelupalstojen lukemisen jälkeen olet löytänyt sopivat laitteet hyvään kotiteatterielämykseen.

Uuden, viimeistä teknologiaa hyödyntävän, television ja siihen sopivan soundbarin hinnaksi tulee noin 6 000 euroa. Koska oletvertaillut laitteiden hintoja, olet myös vertaillut rahoitusvaihtoehtoja ja niiden kustannuksia.

Luottokorttisi luottoraja riittäisi hankintojen tekemiseen, mutta sinua arveluttaa 19,99 % korko ja siihen liittyvät tilinhoitomaksut. Kauppa tarjoaa sinulle heidän edullista osamaksusopimusta, jonka korko on 19,50 % ja sopimukseen kuuluu tilinhoitopalkkio. 

Olet kilpailuttanut joustoluoton ja saanut tarjouksen,jonka korko on 8,90 %. Lisäksi joustoluoton kustannuksiin tulee myös tilinhoitopalkkio. Nopeiden laskutoimitusten jälkeen huomaat, että joustoluotto tulee sinulle kaikkein halvimmaksi rahoitusvaihtoehdoksi.

Joustoluottoa yllättävien hankintojen varalle

Joustoluotto auttaa suunnittelemaan taloutta niin, että yllättävät arjen menot eivät saa talouttasi epätasapainoon. Oli kyseessä yllättävä kuluerä tai pitkään harkittu hankinta, joustoluotto on usein luottokorttia ja osamaksusopimuksia edullisempi vaihtoehto.

Joustoluotto kannattaa kuitenkin kilpailuttaa – voit kysyä tarjouksia itse pankeista tai käyttää ilmaista vertailupalvelua, kuten Sortter -lainavertailua. Täyttämällä yhden lainahakemuksen voit saada jopa kymmeniä lainatarjouksia ja valita niistä itsellesi sopivimman.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Hyvä Vivusjouston asiakas!

4finance Oy ei tarjoa enää lainapalveluita Suomessa.

Huomioithan myös, että asiakaspalvelumme on sulkeutunut, emmekä pysty vastaamaan sähköpostitse lähetettyihin kysymyksiin.

Lainan hakeminen:

Uusi laina: Voit hakea lainaa yhteistyökumppanimme Sortterin palvelussa, johon pääset suoraan alla olevasta linkistä

Siirry Sortterille