October 19, 2018

Halloween – pelottavat talousasiat, joista lukeminen ei ehkä olekaan niin kammottavaa

Halloween – pelottavat talousasiat, joista lukeminen ei ehkä olekaan niin kammottavaa

Halloweenin lähestyessä monista asioista yritetään tehdä pelottavia: kaupoista saa pelottavia asuja, elokuvateatterit ja tv-kanavat näyttävät kauhuelokuvia, kahviloista saa hämähäkkileivoksia. (Valmistuksessa ei oikeasti käytetä hämähäkkejä, ainakaan tarkoituksella.)

Toisinaan myös henkilökohtainen taloudellinen tilanne aiheuttaa vilunväristyksiä. Postia ei uskalla hakea, koska joku on saattanut lähettää uhkaavan perintäkirjeen, jokainen puhelinsoitto saattaa olla kauhujen kammiosta, jota myös perintätoimiston puhelinpalvelut käyttävät kotiluolanaan.

Seuraavat kaksi pelottavaa taloudellista tilannetta ovat monille tuttuja. Lue lisää siitä, kuinka perintäpeikko pidetään loitolla.

Maksamattomat laskut

Harva meistä on maksanut jok’ikisen laskunsa ajoissa. Lasku saattaa jäädä maksamatta monestakin syystä: rahaa ei yksinkertaisesti ole, eräpäivä meni jo tai olet unohtanut koko laskun olemassaolon. Joskus virhe on velkojan järjestelmissä, eikä lasku kolahdakaan ajoissa postiluukusta.

Olipa syy mikä tahansa, aiheutuu maksamattomista laskuista kauhunkiljahduksia ja harmaita hiuksia. Muistutuskuluista ja viivästyskoroista kertyy lyhyelläkin aikavälillä sievoinen summa, mikäli kaikki laskut päästää erääntymään. Perintäpeikon loitolla pitämiseen löytyy muutama niksi oheisen linkin kautta.

Laskut maksamatta: mitä nyt?

Tilinylitys

Joskus saattaa käydä niin, että tilillä on vähemmän rahaa kuin muistatkaan, ja viikonlopun ruokaostoksia tehdessä tili menee hetkellisesti miinukselle.

Tilinylitykset voivat olla suuruudeltaan joitakin senttejä tai vaikkapa tuhansia euroja. Yhteistä kaikille on se, että olet käyttänyt rahaa, jota sinulla ei todellisuudessa sillä hetkellä ole.

Ylityksistä on mahdollista päästä eroon, mutta se vaatii suunnitelmallisuutta ja ehkä myös muutoksia tapaasi käyttää rahojasi. Lisätietoa tilinylityksistä ja niiden ehkäisystä voit lukea alla olevan linkin kautta löytyvästä kirjoituksestamme.

Mitä tapahtuu, kun ylität tilisi?

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Hyvä Vivusjouston asiakas!

4finance Oy ei tarjoa enää lainapalveluita Suomessa.

Huomioithan myös, että asiakaspalvelumme on sulkeutunut, emmekä pysty vastaamaan sähköpostitse lähetettyihin kysymyksiin.

Lainan hakeminen:

Uusi laina: Voit hakea lainaa yhteistyökumppanimme Sortterin palvelussa, johon pääset suoraan alla olevasta linkistä

Siirry Sortterille