November 12, 2018

Säästä joululahjaostoksissasi

Säästä joululahjaostoksissasi

Joulu saattaa käydä pahastikin kukkaron päälle. Elintason noustessa käpylehmät ovat korvautuneet taulutelkkareilla ja muilla teknisen kehityksen ihmeillä. Sanomattakin on selvää, ettei näitä nykyajan ”välttämättömyyksiä” aina saa kovin halvalla. Tunnelin päässä on kuitenkin nähtävissä valonpilkahdus, sillä Black Friday alennuksineen on pian täällä.

Monet pitävät Black Fridaytä päivänä, jolloin ihmiset taantuvat esi-isiensä tasolle ja käyttäytyvät aggressiivisesti kaupoissa saadakseen uusinta kulutuselektroniikkaa, vaatteita tai vaikkapa kauneudenhoitotuotteita halvalla ennen muita. Suomalaiset eivät ole vielä ottaneet tapahtumaa täysin omakseen: Paytrailin teettämän kyselyn mukaan vain 32 % suomalaisista aikoi ostaa jotain Black Fridayna vuonna 2017. Muissa Pohjoismaissa ostohalukkuus oli jonkin verran korkeammalla tasolla (44-50 %, Islanti ei ollut tutkimuksessa mukana). Black Fridayn voi kuitenkin nähdä myös oivana tilaisuutena hankkia joululahjat edullisesti.

Hyvin suunniteltu on puoliksi ostettu

Parhaat lahjaideat tulevat suoraan sydämestä. Ne ovat lahjoja, joita oikeasti haluat antaa ja joiden antaminen merkitsee sinulle jotakin. Tällaisten lahjojen hankkiminen alennusmyynneistä saattaa olla hyvinkin hankalaa, mutta huolellisella ennakkovalmistelulla se voi onnistua. Monet kaupat kertovat Black Friday -tarjouksistaan etukäteen, joten voit yrittää hyödyntää näitä ennakkotietoja lahjoja ostaessasi.

Mikäli mieleisiäsi lahjoja ei löydy, voit myös

– kysyä suoraan, mitä läheisesi haluavat lahjaksi
– hakea inspiraatiota viime vuoden toivomuslistoista
– tiedustella epäsuorasti läheisen läheisiltä

Yhdysvalloissa ihmiset jonottavat kauppojen edessä ennen ovien avaamista. Suomessa tämänkaltainen käyttäytyminen on harvinaisempaa (poikkeuksena ilmaiset ämpärit, joita lähdetään hakemaan vaikka Kuusta), mutta toisinaan täälläkin näkee kymmenien tai satojen metrien jonoja, jos jossakin liikkeessä on tarjolla todella houkutteleva tuote huokealla hinnalla. Tätäkin vaihtoehtoa voi harkita nettishoppailun sijaan, mutta kannattaa muistaa, että muutama muukin saattaa ajatella samoin, joten ole hyvissä ajoin paikalla.

Voiko lahjan vaihtaa tai palauttaa?

Verkkokauppaostoksissa on pääsääntöisesti 14 päivän vaihto- tai palautusoikeus (poikkeuksena esimerkiksi mittatilaustyöt sekä ääni- ja kuvatallenteet, joiden sinetti on avattu) mutta jotkut toimijat saattavat tarjota pidempiäkin palautusoikeuksia. Kannattaa kuitenkin tarkistaa kauppakohtaisesti, onko Black Fridayna ostetuissa tuotteissa pidennettyä palautusoikeutta, joka olisi voimassa vielä joulunkin jälkeen.

Muista joulumieli

Black Fridayta voi hyödyntää myös muun jouluun liittyvän tarpeiston hankkimisessa tai päivittämisessä. Kaiken kiireen keskellä on kuitenkin tärkeintä muistaa se, ettei joulumieltä voi ostaa mistään alennusmyynnistä. Se lähtee jokaisesta itsestään, siitä miten asennoituu joulunodotukseen ja läheisiin sekä muihin ihmisiin ympärillään. Vaikka et ostaisi ainuttakaan jouluun liittyvää asiaa Black Fridayna eikä joulu voisi vähempää kiinnostaa, voit silti ainakin yrittää hymyillä ystävällisesti, jos joku sattuu intoilemaan jouluasioista jo marraskuussa. Hyvällä mielellä on taipumus tarttua, joten anna itsellesi mahdollisuus olla edes hetken aikaa iloinen.


¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Hyvä Vivusjouston asiakas!

4finance Oy ei tarjoa enää lainapalveluita Suomessa.

Huomioithan myös, että asiakaspalvelumme on sulkeutunut, emmekä pysty vastaamaan sähköpostitse lähetettyihin kysymyksiin.

Lainan hakeminen:

Uusi laina: Voit hakea lainaa yhteistyökumppanimme Sortterin palvelussa, johon pääset suoraan alla olevasta linkistä

Siirry Sortterille