March 26, 2019

Pääsiäisloma

Pääsiäisloma

Pääsäispyhät ovat hyvä tekosyy lähteä reissuun. Kevät on monissa paikoissa ehtinyt pitkälle, sää suosii ja ihmiset odottavat innolla kesää.

Arkipyhien ansiosta sinun ei tarvitse käyttää kuin muutama lomapäivä, jos vaikkapa viikon mittaisen hengähdystauon. Pääsiäisenä matkustaminen saattaa olla tavanomaista kalliimpaa, mutta ei huolta – listasimme joitakin kohtuullisen edullisia vaihtoehtoja siltä varalta, että et ole miljonääri.

Kohteen valinta

Ennen kuin voi lähteä matkaan, on valittava matkakohde. Budjettirajoitteesi saattaa vaikuttaa siihen, millaisia matkoja ja kuinka pitkäksi aikaa sinun kannattaa katsella.

Kun olet löytänyt sopivan kohteen, seuraava vaihe on matkalippujen ostaminen. Lennätkö, matkustatko junalla, bussilla vai autolla? Jos ajat itse, mutta et omista autoa, joudut joko lainaamaan auton kaveriltasi tai vuokraamaan sellaisen liikkeestä.

Majoituskin pitäisi järjestää. Hotelli, hostelli, airBnB vaiko yksityishenkilöltä suoraan vuokrattu? AirBnB:n kautta saattaa tehdä todellisia löytöjä. Facebookissa on ryhmiä, joissa matkalaiset voivat ”vaihtaa kotia” päittäin, jos kummankin matkasuunnitelmat sopivat yhteen. Asuntovaihto  ei välttämättä sovi äkkilähtijöille, koska viestittelyssä ja yksityiskohtien sopimisessa saattaa vierähtää tovi jos toinenkin.

Matkakohde-ehdotuksia

Jos et halua vaivata päätäsi liikaa sillä, mihin ehkä haluaisit tai voisit matkustaa, niin lukaise alta muutama ehdotus matkakohteeksi. Tärkeintä on, että löydät itsellesi sopivimman matkan, oli se listallamme tai ei.

Suurkaupungit

Isoihinkin kaupunkeihin voi päästä yllättävän edullisesti. Jos olet matkajärjestelysi osalta hieman myöhässä, ei parhaita lentoaikoja välttämättä ole enää saatavilla. Halpalehtoyhtiöilläkin on useita lentoja päivässä esimerkiksi Lontooseen tai Berliiniin.

Jos lentäminen ei innosta, on automatkailu myös vaihtoehto. Pääsiäispyhät itsessään eivät tosin mahdollista kovinkaan kauaksi ajamista, mutta jos aika ei ole ongelma, niin voit ottaa vaikkapa autolautan Ruotsiin ja ajaa sieltä Tanskan kautta vaikkapa Saksaan.

Pääsiäistä vietetään muuallakin kuin Suomessa, joten kauppojen aukioloajoissa saattaa olla poikkeuksia. Tästä kannattaa yrittää ottaa selvää ennen lähtöä, jottei unelmien shoppailumatka muutu hetkessä itkuisaksi hotellissa istuskeluksi.

Äkkilähdöt

Äkkilähtöjä on saatavilla ympäri vuoden ja ne ovat lähes poikkeuksetta edullisempia kuin normaalit lennot. Rantalomakohteisiin on todennäköisempää päästä äkkilähdöllä kuin suurkaupunkeihin, mutta niitäkin on ajoittain tarjolla.

Äkkilähtöjä voi hakea suoraan vaikkapa googlettamalla sanan, minkä lisäksi matkatoimistoilla on omat äkkilähtötietokantansa. Myös seuraavat kotimaiset toimijat tarjoavat äkkilähtölistauksia:

https://www.napsu.fi/matkailu/akkilahdot

https://www.rantapallo.fi/akkilahdot/

Valitettavasti matkakulut eivät rajoitu vain lentoihin ja majoitukseen. Muista huomioida myös erilaiset siirtymät kohteessa, ruuat ja juomat, tuliaiset ja mahdolliset yllättävät menot. Isoäidille lähetettävään postikorttiin pitää myös varata jokunen euro.

10 säästövinkkiä matkalaiselle

  • Ota eväät lentokentälle. Turvatarkastuksen läpi saa viedä monenlaista purtavaa, lista kannattaa tarkistaa netistä. Näin sinun ei tarvitse ostaa kalliita ja kuivia sämpylöitä lentokentältä. Eväitä voit tehdä myös paikan päällä, jos haluat säästää ruuasta, jotta sinulla jää enemmän rahaa shoppailuun.
  • Oma juomapullo. Täytä turvatarkastuksen jälkeen ja säästit pitkän pennin. Toimii myös matkakohteessa sillä olettamalla, että vesi on juomakelpoista suoraan hanasta laskettuna. Tämä kannattaa varmistaa ennen hörppäämistä.
  • Hyödynnä alennukset. Monissa turistikohteissa on erilaisia alennuksia erityisryhmille kuten opiskelijoille, lapsille tai eläkeläisille.
  • Kerää pisteitä. Kanta-asiakasohjelmat ja vastaavat kerryttävät pisteitä, joita voit käyttää eri tarkoituksiin. Lentoyhtiöt, hotellit, lista on pitkä. Jos pidät matkustelusta, olet jo luultavasti tietoinen tästä edusta.
  • Matkusta kevyesti. Näin säästät mahdollisissa laukkumaksuissa, jos saat kaiken tarpeellisen mahtumaan käsimatkatavaroihisi. Jos tila ei tahdo riittää, niin sitten useampi vaatekerta kerralla päälle ja koneeseen. Muista ottaa osa pois koneessa, jottet saa lämpöhalvausta.
  • Älä varaa tiettyä paikkaa. Tästä saattaa koitua pientä säästöä ainakin lentäessä ja junalla matkatessa. Junissa on kuitenkin olemassa se riski, että et saa lainkaan istumapaikkaa. Jos matka on pitkä, ei seisoskelu välttämättä ole säästetyn euromäärän arvoista.
  • Vältä turistiansoja. Hinnat ovat korkeita suosittujen nähtävyyksien lähellä. Älä lounasta Eiffel-tornissa, ellet sitten välttämättä halua kokea sitä ainakin kerran elämässäsi. Jos sinulla on aikaa, voit kierrellä kohteessa ja tutkailla hintatasoa, tai sitten voit yrittää ottaa selvää jo ennen lähtöä.
  • Osta pääsyliput netistä. Eiffel-torniin tai vaikkapa Colosseumille saa lippuja netistä. Näin vältyt pitkissä jonoissa seisoskelulta.
  • Jos yrität ajatella kuin paikallinen ja kysäiset joltakin mitä hän suosittelisi, saatat iskeä kultasuoneen. Kiertely maksaa vain aikaa, mutta sitäkin voi säästää, jos uskaltautuu avaamaan suunsa.
  • Hyödynnä netistä löytyvää tietoa. Google, Facebook, Instagram, Pinterest.. lista on pitkä. Menitpä sitten pieneen tuppukylään tai suurkaupunkiin, joku on luultavasti käynyt juuri siinä paikassa, jota sinäkin olet katsellut.


¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Hyvä Vivusjouston asiakas!

4finance Oy ei tarjoa enää lainapalveluita Suomessa.

Huomioithan myös, että asiakaspalvelumme on sulkeutunut, emmekä pysty vastaamaan sähköpostitse lähetettyihin kysymyksiin.

Lainan hakeminen:

Uusi laina: Voit hakea lainaa yhteistyökumppanimme Sortterin palvelussa, johon pääset suoraan alla olevasta linkistä

Siirry Sortterille