February 15, 2019

Rakkautta ensilaskelmalla

Rakkautta ensilaskelmalla

Kukkaro täynnä kahisevaa, ei kotiintuloaikoja eikä puolisoa jäkättämässä milloin mistäkin mitättömästä pikkuasiasta. Näin sinkkuelämää usein glorifioidaan, mutta ei parisuhteessa olemisenkaan tarvitse olla vain pohjaton kulukaivo.

Ystävänpäivänä ajatus on tärkein – ei se, mitä hintalapussa lukee. Ohessa muutama idea ystävänpäiväksi eri budjettirajoitteita varten ja pari lahjavinkkiä.

1: Leffailta

Pieni budjetti: leffailta kotona

Onnistuneen leffaillan resepti on yksinkertainen: hyvä elokuva, naposteltavaa ja hyvää seuraa. Herrasmiehet ja rouvasnaiset saattavat jopa kysyä seuralaiseltaan mitä tämä haluaisi syödä/juoda sen sijaan, että ostaa vain omia suosikkejaan.

Kohtalaisesti kukkaroa keventävä: illallinen + elokuva kotona

Samat ainekset kuin pienen budjetin paketissa, hyvistä raaka-aineista tehdyllä kotiruualla höystettynä. Ehkä jopa tilkka tai pari viiniäkin?

Tiliys tyhjiys -syndrooman aiheuttava: ravintolaillallinen ja leffaliput

Varaa pöytä mukavasta ravintolasta ja pari elokuvalippua lähimmästä teatterista. Ravintolavarauksen osalta kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, sillä ystävänpäivä on suosittu ajankohta.

2: kupponen kuumaa

Pieni budjetti: eväsretki olohuoneessa

Keitä pari kuppia kahvia, kaada se termospulloon ja lisää eväskoriin pari äitisi joulun aikoihin paistamaa pullaa mikrosulatuksella valmistettuna. Romanttinen kävely käsi kädessä keittiöstä olohuoneeseen kruunaa kokonaisuuden.

Keskisuuri budjetti: kahvilan kattaukset

Vie ystäväsi trendikkääseen kahvilaan ja tilaa muutama kielen mennessään vievä leivos kyytipojaksi. Mikäli talo on tupaten täynnä, voitte ottaa kahvit ja kakut mukaan ja kävellä vaikkapa puistoon nauttimaan helmikuisesta talvisäästä.

Kaikki peliin -paketti: kahvila JA liput taidenäyttelyyn

On aika tuoda sivistynyt puolesi esiin. Kahvilassa istuskelun yhteydessä voit varovaisesti vihjata suosikkitaiteilijasi (lisää hetki sitten googlaamasi nimi tähän) näyttelystä paikkakunnallasi. Wikipediasta opetellut faktat uppoavat kuin kuuma veitsi vastakirnuttuun voihin, vaikka olisit oikeasti käynyt taidenäyttelyissä vain painajaisissasi. Loppuilta meneekin sitten kivasti erilaisia kikkareita ja performanssitaidetta ihastellessa tai vihastellessa.

3: romanttinen illallinen

Pieni budjetti: kotikokin kattaus

Essu päälle, hiusverkko päähän ja keittiöön, mars! Kotikokkauksen ei tarvitse olla mikään gourmet-kattaus, vaan maukas perusruoka riittää. Tilkka viiniä ja kynttilät peittävät pohjaan palaneen ruuan aiheuttaman ahdistuksen.

Keskisuuri budjetti: ruoka kotiinkuljetuksella

Nyt jos koskaan on hyvä hetki kokeilla ravintola-annosten kotiinkuljetusta. Ehkäpä se lapsuutesi nakkiputka on vielä elossa ja voi hyvin, joten miksipä et tilaisi vaikkapa viiden tähden lihapiirakat kaikilla mausteilla? Menevä maailmanmies tai -nainen tippaa vielä kuriiriakin avokätisesti romanttisen illan pelastamisesta.

Valtion budjettivajetta vastaava menoerä: kolmen ruokalajin illallinen

Etsi puhelinluettelosta (nykytekniikasta perillä olevat voivat googlata) kallein lähiseudun ravintola, varaa pöytä ja vie ystäväsi tai ystävättäresi ulos syömään. Älä unohda alkupaloja tai jälkiruokaa, erilaisista ruokailun yhteydessä nautittavista virvokkeista puhumattakaan.

Lahjaideoita

Kortti. Pue rakkautesi sanoiksi, jotka lämmittävät kylmimpinäkin talvi-iltoina vielä vuosikymmenten päästä, kun aika on jo saattanut jättää kumppanista ja jäljellä on vain vuosien saatossa kultautuneita, tyynissä ja myrskyissä ryvettyneitä muistojen rippeitä.

Hieronta. Lahjakortti asiansa osaavalle hierojalle on hyvä lahja näinä tietokonepäätteiden edessä hetki hetkeltä enemmän jumiutuvien hartianseutujen aikoina. Voit toki itsekin hieroa, jos olet erityisen kätevä käsistäsi.

Lyhyt kaupunkiloma. Lentäkää viikonlopuksi vaikkapa johonkin Keski- tai Etelä-Euroopan kaupunkiin, jonka tiedätte jo etukäteen olevan kummankin makuun. Joskus pitää mennä kauas nähdäkseen lähelle paremmin, tai jotain.

Kannattaa myös muistaa, että Vivusjousto saattaa olla avuksi, jos tilapäinen rahoitustarve yllättää.

05.02.2019

Jousto


¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Hyvä Vivusjouston asiakas!

4finance Oy ei tarjoa enää lainapalveluita Suomessa.

Huomioithan myös, että asiakaspalvelumme on sulkeutunut, emmekä pysty vastaamaan sähköpostitse lähetettyihin kysymyksiin.

Lainan hakeminen:

Uusi laina: Voit hakea lainaa yhteistyökumppanimme Sortterin palvelussa, johon pääset suoraan alla olevasta linkistä

Siirry Sortterille