December 1, 2020

Festarimyytit, jotka eivät ehkä olekaan totta

Festarimyytit, jotka eivät ehkä olekaan totta

Festareille menemättä jättämiseen on lukuisia tekosyitä. Kaikki festarit eivät kuitenkaan ole pelkästään purkkiruokaa, omassa ja toisten oksennuksessa rypemistä, huonosti nukuttuja öitä ja likaisia vaatteita. Monet alan yrittäjät ovat nostaneet tasoaan viime vuosina, ja voit myös omalla toiminnallasi vaikuttaa kokemukseesi. Jos sinulla tai ystävilläsi on vielä epäilyksiä asian suhteen, niin lukaise oheinen teksti, jossa murskaamme monia festarimyyttejä.

Myytti #1: festareilla on aina likaista ja saastaista

Tämä on joiltakin osin totta: festarit järjestetään usein alueella, jossa joutuu kävelemään muullakin pinnoitteella kuin asfaltilla. Hyvin organisoiduilla festareilla on  kuitenkin ilmaisia suihkutiloja, vessoja ja käsienpesualtaita. Jos tämä ei riitä, voit aina kantaa mukanasi muutamaa puhdistuspyyhepakettia. Näin vältät sen ikävän tilanteen, että huomaat vessapaperin loppuneen vasta siinä vaiheessa, kun olet jo tehnyt tarpeesi.

Huippuvinkki: jos sinulla on salikortti, jolla saat käydä missä tahansa ketjuun kuuluvassa toimipisteessä ympäri Suomen, niin voit piipahtaa pesulla milloin haluat, jos festarikaupungissa sattuu olemaan kyseisen yrityksen kuntokeskuksia.

Myytti #2: festareilta saa vain lämmintä juomaa ja kylmää purkkiruokaa

Päinvastoin, nykyään tarjolla on niin monen sortin purtavaa, että kulinaristit eivät kaiken maistelun lomasta ehdi edes kuuntelemaan suosikkiartistiaan. Ei siis kannata jättää menemättä pelkästään siksi, että pyttipannu ei kuulu lempiruokiisi.

Juomat kyllä lämpenevät, jos jätät ne tuntikausiksi auringonpaisteeseen, mutta se ei suoranaisesti ole järjestäjän syytä. Useimmilla festareilla myydään myös kylmiä juomia, joten jos toit myös omiasi, niin kylmälaukku auttaa ainakin hetkellisesti.

Pro-tip: osta kaupasta uutta jäätä kylmälaukkuun sulaneen tilalle. Tämä sillä olettamalla, että kylmälaukkusi on vedenpitävä.

Myytti #3: nukkuminen on mahdotonta melusta johtuen

Tietyssä mielessä pitää paikkansa, mutta asiaan pystyy jonkin verran vaikuttamaan. Joillakin festivaalialueilla saattaa olla ”hiljaisia” alueita, joilla oman musiikin soittaminen ja mekastaminen on kiellettyä. Jos satut pääsemään sellaiselle alueelle, on sinulla paremmat mahdollisuudet nukkua hyvin.

Korvatulpista saattaa myös olla apua. Tulppia on hyvä käyttää myös lavan läheisyydessä, jottei toisinaan hyvinkin korkeaksi nouseva melutaso aiheuta kuulovaurioita. Earin Classic-tulpat toimivat kuin junan vessa, ainoana miinuksena ns. kertakäyttöisyys, mistä saattaa aiheutua roskahaittoja.

Voit myös yrittää varata majoituksen festarialueen ulkopuolelta, jolloin meluhaittojen todennäköisyys on huomattavasti pienempi.

Myytti #4: Kaikki on niin kallista

Liput ovat kalliita, sitä ei käy kiistäminen. Toisinaan sinulla on kuitenkin mahdollisuus maksaa liput osamaksulla, joten se ei kirpaise kerralla aivan niin paljon. Voit myös tarjoutua vapaaehtoiseksi, jolloin pääset kyllä festarialueelle ilmaiseksi, mutta joudut myös tekemään töitä tämän eteen. Huonolla tuurilla voi käydä niin, että vuorosi osuu juuri siihen väliin, kun suosikkiartistisi esiintyy.

Kannattaa myös muistaa, että Vivusjousto saattaa toimia taloudellisena tukipylväänä, jos tarvitset tilapäistä rahoitusta. Hae festarilainaa täältä: LINK

Myytti #5: Joudut nukkumaan teltassa, vaikka et haluaisi

Kyllä, useimmissa paikoissa on telttamajoitukselle tarkoitetut alueensa. Jos haluat välttyä lietteessä rypemiseltä, niin kannattaa hyvissä ajoin katsella vaikkapa AirBnb-vaihtoehtoja tai vuokrata pienellä porukalla asuntoauto tai vastaava majoitusratkaisu.

Jos satut asumaan lähiseudulla, niin voit luonnollisesti majoittua omassa kodissasi teltan sijaan 😉

Myytti #6: Esiintyjälistalla on täysin tuntemattomia nimiä

Festarit ovat paljon muutakin kuin pelkkää musiikkia. Tunnelma on ainutlaatuinen kymmenien tuhansien ihmisten kokoontuessa samaan paikkaan, eikä sitä voi kokea missään muualla.

Lisäksi on mahdollista, että oikeasti pidät joidenkin ennalta täysin tuntemattomien artistien musiikista enemmän kuin uskalsit kuvitellakaan.

Usein kuulee myös sanottavan, että musiikki on aina parempaa paikan päällä kuultuna. Tästä voi toki olla eri mieltä, jos vokalistilla on äänen kanssa ongelmia tai soittimet ovat epävireessä.

Myytti #7: puhelinta ei voi ladata

Tämä ei ole pitänyt paikkaansa enää vuosikausiin. Kannettavia varavirtalähteitä saattaa saada jopa ruokakaupoista, ja uusimpien älypuhelinten virrankulutuksesta johtuen ihmiset yleensä ostavat varavirtalähteen samalla kun hankkivat puhelimensa.

Jotkut alueet saattavat tarjota erillisiä lataustiloja, mutta nämä ovat vähenemään päin ja usein niistä joutuu myös maksamaan ylimääräistä.

Ei siis hätää, pysyt helposti ajan tasalla myös festareilla!

Myytti #8: eksyt kavereistasi ja joudut kuljeskelemaan yksin tuntikausia

Saatatte ajautua erilleen, mutta nykyajan yhteydenpitomahdollisuuksista ja muista mukavuuksista johtuen löydätte helposti toisenne. Sopikaa vaikkapa jokin paikka jossa tapaatte, tai sitten voitte jakaa nykyisen sijaintinne ja seurata livelähetyksenä toistenne löytämistä.

¿Quieres tu primer préstamo ya?

Consigue tus primeros 300€ sin intereses ni comisiones, y devuélvelos en 30 días

Solicita tu crédito ahora

Hyvä Vivusjouston asiakas!

4finance Oy ei tarjoa enää lainapalveluita Suomessa.

Huomioithan myös, että asiakaspalvelumme on sulkeutunut, emmekä pysty vastaamaan sähköpostitse lähetettyihin kysymyksiin.

Lainan hakeminen:

Uusi laina: Voit hakea lainaa yhteistyökumppanimme Sortterin palvelussa, johon pääset suoraan alla olevasta linkistä

Siirry Sortterille